Putování po zimních krajích 22. 1. 2011

28.02.2011 19:08

Na tuto akci se dostavilo jen několik nejodvážnějších polárníků. Vyrazily jsme od naší polární základny a cestou jsme přemýšlely, zda se vydat na jižní či severní pól. Nakonec jsme se dohodly že půjdeme chvíli na sever a na jih, a na sever a na jih:) 

Nasadily jsme boby a vydaly se vzhůru na pól vstříc novým zážitkům. Chvílemi jsme stopovaly tučňáky a občas jsme cítily na zádech medvědí dech. 

Abychom jim utekly, zapřáhly jsme se za psí spřežení a zdárně jsme zdrhaly. Psi byli vytrvalí, ale našel se i jeden línej:)

Za chvíli začali psi bloudit tak zarytě, že jsme se dostaly do sněhové bouře, ve které jsme si neviděly ani na špičku nosu a mohly se orientovat jen podle pískání. Ale náčelník nás bravurně z bouře vyvedl. 

Byly jsme celé trudnomyslné a proto jsme se rozhodly, že se pořádně nadlábnem a na ohni si upečeme tuleně. Bohužel na pólu byla taková zima, že nám sirky chcípaly zimou a proto jsme tuleně musely oželet. 

Abychom si trošku odpočinuly, našli jsme si na jednom z pólů kopeček a začaly driftovat na bobech. Takto jsme dodriftovaly až na Hadí vrch, kde jsme objevily další pohled od našeho známého poutníka a tím dobyly další území. 

Pak už notně unavené jsme se vydaly přes zamrzlé moře, na kterém bylo krásně vidět, jaká je na pólu zima, protože zamrzly i vlny a proto jsme se přes moře dosti kodrcaly. A pak už nás čekal zasloužený lední medvěd na česneku. Hladově jsme se na něj vrhly, pak jsme zapřáhly psy a doklouzaly zpět do naší základny:)

—————

Zpět