Speciální světluškovská schůzka 26.11.2011

23.12.2011 19:36

Netradiční schůzka se uskutečnila 26. 11. 2011 u klubovny v Jeníkově. Sešly jsme se tu v hojném počtu. Naše schůzka začala šipkovanou, na které holky plnily úkoly podle světluškovských zákonů. Úkoly byly třeba takové, že měly zahrát scénku, jak by ukončily příběh, který jsme jim přečetly. Ve scénce šlo o pravdomluvnost. Nebo na zákon světluška pomáhá jiným měly některé holky jakoby zranění, se kterými musely ujít určitou trasu k dalšímu stanovišti. A proto, když měla některá zlomenou nohu, nemohla ji tedy používat a ostatní holky jí musely pomoci. Za každý splněný úkol dostaly jednu indicii.

Poté, když jsme se vrátily do klubovny, rozdělaly holky postupně indicie od první až po pátou. Dozvěděly se tedy pět míst, na která se mají u klubovny podívat, ale nejdříve jsme si šly zahrát hru, ve které jsme světlušky rozdělily do dvojic a každá dvojice dostala číslo. Pak jsme se odebraly do lesa a tam měly holky za úkol sbírat papírky s číslem svojí dvojice. Hra skončila, když první dvojice sesbírala všechny svoje papírky a složila z nich zprávu, kterou pak přečetly všem. Dozvěděly se, že mají doma za úkol nakreslit, co pro ně znamená skauting.

Pak jsme se šly podívat postupně na jednotlivá místa z indicií. Holky v klubovně dostaly svoje slibové lucerničky a vydaly jsme se ven. Byla už trochu tma, tak z toho byla hezká atmosféra. J První stanoviště bylo u mostku, druhé u studánky, třetí u ohniště, další u totemu a poslední bylo na louce za klubovnou a na každém holky přečetly citát. Na louce holky dostaly na památku malé kamínky a rozloučily jsme se pokřikem a ještě jsme poslaly elektriku. Pak už jsme se všichni odebraly domů.

—————

Zpět