Tělocvična 26.3.2011

20.05.2011 18:40

    Abychom se po zimě trochu protáhly, vyrazily jsme 26.3. na výpravu do hlinecké tělocvičny. Protože opakování není nikdy dost, zvlášť při stálém příchodu nových dětí, nejdříve jsme se trochu seznámily, a to klasickou formou, řekni kdo stojí po tvé pravé ruce. Když jsme si i vyměnily místa a ujistily se, že na sebe nebudeme v tělocvičně volat "hej ty s hezkýma brejlema", mohly jsme se přesunout dovnitř.

    Poté co jsme se v šatně změnily v zaryté sportovce, přišlo překvapení - měly jsme šátkem zavázané oči a pomocí kouzelného padáku jsme se přenesly do dalekých krajů. Procestovaly jsme za tuto výpravu Asii, Evropu, Ameriku, Austrálii...a všude na nás čekala nějaká nástraha. Například v Americe jsme se musely naučit šplhat na stromy (na tyči), aby na nás nemohl zlý levhart, jinde na nás zase číhali krokodýli, které jsme hravě převezli tím, že jsme jim utekly po kladině. Dále jsme si vyzkoušeli také kotrmelce, stojky, kruhy (mladší i starší se hezky pohoupaly) nebo originální lavičkovou soutěž.

    Ale protože všechno hezké jednou končí a kdoví, co by na nás ještě vybaflo v dalších zemích, musely jsme se vrátit zase domů. Opět jsme využily kouzelného padáku, který nás v pořádku zavezl zpět do Hlinska. Poté už jsme se musely spolehnout na hlinecký kouzelný autobus, který nás zavezl domů za maminkama. Výprava se všem líbila, hezky jsme se protáhly, pár dětí si odneslo spálené nožky od lezení na tyč, ale co, než se vdají, tak se jim to zahojí :-)

 

—————

Zpět