Výprava do Knížecího lesa

29.10.2010 12:00

Na této výpravě jsme se sešli v maličkém počtu a to 5 statečných dětí (Míša, Anežka, Evička, Verunka a Janička) a 6 vedoucích....:)

Vyrazily jsme autobusem do Svratky a potom dále do Kocandy, odkud jsme pokračovaly pěšky až na překrásnou chatu, která nese jméno ELEONORKA.

Nasvačily jsme se po namáhavé cestě, Anežka si vytrhla zub a začaly jsme chystat dřevo ke krbu, aby nám večer bylo příjemně.

Poté jsme dostaly za úkol vytvořit z přírodního materiálu dva znaky - znak světlušek a znak všech skautek....když jsme si o nich něco pověděly, čekal nás další úkol a to - zničit druhé skupině jejich znak a zároveň ochránit ten svůj.

Po bojovce jsme se pokusily namalovat svůj erb, osobní znak, který měl charakterizovat to, jaké jsme a co je pro nás typické - vznikly z toho opravdu krásné obrázky....

Pak už jen bramboračka k večeři, návštěva Elišky, Marušky a Petříka, spousta písniček, hra pro zasmání (chlupatý kaktus a kyselý zelí...:)), pomodlit a spánek.

Ráno nás čekala rozcvička, snídaně a také trochu učení - jak se zdraví skauti, když se potkají, jak se chovají, když jsou na nástupu....

Pak jsme přiřazovaly symboly a názvy k sobě a přišly jsme na to, že kolem nás, v běžném životě je tolik znaků, které hned všichni znají a chápou, když je uvidí...

A ještě před obědem jsme stihly pár her - na jehly a pneumatiky, shazování trojnožky, kreslení příšer a nestvůr, a samozřejmě zvířátka s čárkou na čele, trojuhelníčkem na pravé tváři, kolečkem na levé tváři, tečkou na nose a hvězdičkou na bradě.....(a chudák slon, taková diskriminace!!!!!:)))

Po obídku od Marušky jsme si sbalily věci a ještě nás čekala jedna dobrodružná cesta, při které jsme plnily úkoly a na konci našly poklad i s pohledem Knížecího lesa, prohlédly jsme si STŘÍBRNOU STUDÁNKU, kde pramení řeka Svratka a potom už jen pár společných fotek a pádily jsme po svých do Herálce, kde na nás čekaly hodní rodičové:)

Myslím, že jsme si to i v tak malém počtu dokázali pěkně užít a ještě k tomu si holky vytrhly další dva zuby...:))

—————

Zpět