Výprava do tělocvičny aneb Jak se s Mauglím neztratit v džungli

17.03.2012 17:17

Návštěva tělocvičny je již třetím rokem naše tradiční akce, která se koná na přelomu zimy a jara. Letos jsme udělali malou změnu a vydali se do tělocvičny hlineckého gymnázia.

Na začátku jsem si poslechli, jak se Mauglí učil přežít v džungli. A protože džungle skýtá mnohá nebezpečí, museli jsme se na ně také připravit. Nejdřív jsme se na to pořádně rozcvičili a zároveň si vyzkoušeli, jak je těžké být obyvatelem džungle, když vás honí had Ká. Pak přišel trénink úniku před nebezpečím. Zkoušeli jsme nacvičit útěk před zlým tygrem Šérchánem po žebřinách, trénovat obratnost s pardálem Baghýrou (salta). Mauglí se také při svých cestách po džungli setkal s Bandary (opičím lidem), kteří se rádi houpou na větvích a my jsme si to vyzkoušeli na kruzích a hrazdě. A nakonec nás starý a moudrý had Ká učil, jak prchnout před nebezpečím do korun stromů po liánách (šplhání po tyči).

Když si každý vyzkoušel alespoň nějakou disciplínu, tak jsme si vzájemně ukázali, která z aktivit nám jde nejlíp, tj. jakou strategii úniku před nebezpečím bychom zvolili.

Nakonec jsme si vyzkoušeli být velkým stromem, nebo malým semínkem a pak se vypravili k domovu.

—————

Zpět