Výprava za přežitím

23.01.2012 17:59

V sobotu 21.1. se konala již tradiční zimní výprava. Letos ale nešlo jen o nějaké zimní hrátky, ale vydali jsme se vyzkoušet si co v nás je. Na začátku jsme se přenesli do divočiny a před námi byl těžký úkol - zvládnout se o sebe v těchto nelehkých podmínkách postarat. Nejdřív jsme si řekli, co všechno by se nám mohlo hodit, a pak už jsme vyrazili na cestu.

Cesta zpátky do civilizace vedla na jih a ten jsme určili pomocí buzol. Cestou jsme si také vyzkoušeli, jak je fajn, když navzájem spolupracujeme - vyšlapali jsme si totiž cestu ve sněhu tak, že každá z nás byla chvilku vpředu. Po tomto úkolu nás čekala další svízel, se kterou jsme si v pohodě poradili. Byly to omrzliny. V pohodě jsme je ale překonali, protože všichni ranění byli odvezeni na bobech.

Když už nás pomalu přepadal hlad, našli jsme si vhodné místo a začali si připravovat ohniště a dřevo, abychom si uvařili jídlo ze surovin, které jsme za plnění všech předchozích aktivit dostali. Úkoly jsme si rozdělili mezi sebou a za chvilku už stačilo jen škrtnout. Přestože dřevo bylo mokré a podmínky složité se nám podařilo oheň zapálit. Na uvařené polévce jsme si společně moc pochutnali. Pak jsme po sobě jako správní zálesáci uklidili a vydali se pomalu zpátky do civilizace. Cestou jsme si taky trochu užili zimních radovánek (bobování) a nakonec se vyváleli ve sněhu.

—————

Zpět